perjantai 11. tammikuuta 2019

Raketteja ja lasereita

Hei taas!

Edellisestä blogistani onkin kulunut jo aikamoinen tovi. Nyt kerron teorian ja mitä ajatuksia minulla on tuosta uuden vuoden tienoilla täydet 50 000 ääntä saaneesta kansalaisaloitteesta, joka koskee uutena vuotena ammuttavia raketteja..

Kun kerta on ollut viime vuodenvaihteessa puhetta siitä, että kaikki ilotulitteet tavallisilta kuluttajilta pois. Se taas aiheuttaisi sen, että normaalisti kun esimerkiksi nuoriso, jotka ovat tottuneet käymään ampumassa raketteja niin järjestävätkin sen sijaan vaikkapa kotibileet juhliakseen uutta vuotta. Se taas puolestaan työllistää jossain määrin poliisia ja pitemmän päälle se tulisi poliisille työlääksi.
Onkin kieltämättä totta, että raketit ovat aiheuttaneet paljon vammoja kun niitä esimerkiksi ammutaan alkoholin tai muiden huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Sitten tästä lasershow-ideasta, jonka Espoon kaupunki laittoi suomessa vireille. On kieltämättä kiehtova ajatus korvata raketit sillä että ammutaan laservaloja taivaalle. Herää kysymys siitä kun jotkut kaupungit omaavat lentokentän, että eikö ne valot sitten häiritse kyseisen kaupungin ilmatilassa lentäviä koneita uuden vuoden yönä.

Loppuun vielä että miettikää myös miten jotkut kansalaisaloitteet muuttavat joissain määrin ihmisten toimintatapoja. Miettikää myös minkälaisia negatiivisia asioita saattaa tapahtua mikäli tämä kyseinen kansalaisaloite rakettien rajaamiselta kuluttajilta pois.

(c) Samuli Porio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti